SataSAFA

muuta mukavaa

 

Vuosikokous Villa Ruskassa Porissa 26.3.2013

Ennen kokouksta tutustuimme keväisessä auringonpaisteessa rakennukseen Matti Asmalan johdolla. Rakennuttajan taholta ajatuksellisena lähtökohtana ollut Villa Mairean henki oli selkeästi aistittavissa edustuksellisuuden ja kodinomaisen mittakaavan hallittuma vaihteluna ja valon viehkeänä leikkinä vaaleilla, tiilenpunaisilla ja puupinnoilla. Ilta jatkui valmistautumisella PechaKucha Night Pori ja Arkkitehtipäivät 2013 tapahtumiin sekä tietysti kevyellä saunomisella.

Villa Ruska

Pikkujouluhenkinen tapaaminen Raumalla 12.12.2012

Rakennuskulttuuritalo Tammela tarjosi kodikkaat raamit Pentti Klemetin esitykselle Porin veturitallien uuskäytön (Nuorten työpaja) ja viereisen päiväkodin suunnitelmista.

Joulupöytä oli katettuna Wanhan Rauman kellarissa. Keskustelu jatkui sopivasti sekaisin kaavoituksen, rakennussuunnittelun ja SataSAFAn tulevaisuuden ympärillä. Tulevat Arkkitehtipäivät 2013 Porissa askarruttivat ja pohdittuihin järjestelyihin saatiin mittava joukko variaatioita ja tarkennuksia.


Kevätkokous Eurassa 23.4.2011

Ennen kohtuullisen mittavaksi paisunutta kokousta meidät tutustutettiin Biolanin uuteen pääkonttoriin. Kuvassa kolmen kerroksen korkuinen ikivihreä seinä.


ERP-päivä Kankaanpäässä 12.9.2009

Euroopan Rakennusperintöpäivänä suuntasimme joukolla Kankaanpäähän tutustumaan Siren -arkkitehtuuriin ja viettämään mukavan illan kuntoutuslaitoksen ravintolassa. Päivämme kruunasivat Maija Anttilan ja Jukka Sirenin moninaisia ajatuksia herättävät esitykset mm. julkisen taiteen diskurssista, tekojen merkityksellistämisestä sekä sukupolvelta toiselle siirtyvästä suunnitteluperinnöstä hyvän rakennetun ympäristön puolesta.

Maijan väitöstyö on ladattavissa verkosta osoitteessa:
http://lib.tkk.fi/Diss/2008/isbn9789512295548/isbn9789512295548.pdf

ERP-päivän näyttely esitteli Heikki ja Kaija Sirenin Kankaanpäähän suunnittelemia rakennuksia kuten mm. kaupungintalon

Jukka Siren ja kappale kauneinta modernismia

Turku-SAFAn vierailu 5.6.2008

Turkulaiset olivat valinneet kevätretkensä kohteeksi Satakunnan ja Porin, ja ajankohdaksi ehkä kevään kauneimman päivän. Oman paikallisosastomme jäsenet liittyivät retkiseurueeseen viimeistään juuri entisöidyssä Porin kaupungintalossa,  jota oli saapunut esittelemään Vilhelm Helander.

Seuraava kohde Villa Sari sijaitsee Ruosniemen kalliolla.

Loppuilta vietettiin Luvata Oy:n hellässä huomassa Valssaamolla, kuparisten rakennustuotteiden esittelytilassa, Villa Luvatassa Reposaaressa sekä Yyterin hotellissa illallisen ääressä. Sanomattakin on selvää, että hauskaa oli ja seura mitä mainiointa!! :-)

© SataSAFA 2006-2013